Taulers de fusta 

Característiques i usos dels taulers de fusta

En l'actualitat, podem trobar una àmplia varietat de taulers de fusta, classificats generalment en dos grans grups: els taulers massissos i els taulers compostos. Cada un d'aquests tipus presenta característiques i preus únics. Tot i que pot semblar que alguns d'ells són similars, és important destacar que cada tauler està dissenyat amb un propòsit específic en ment. Alguns ofereixen una major resistència als cops, mentre que altres estan dissenyats per resistir la torsió o l'humitat. Hi ha taulers que serveixen com a suports estructurals, mentre que altres estan destinats a funcions purament decoratives.

Quines classes de taulers
de fusta podem trobar?

Podem classificar els taulers de fusta segons diversos criteris. En primer lloc, els podem classificar segons el material. En segon lloc, segons l'acabat o el recobriment que han rebut. A vegades és habitual que es combinin.

 • Taulers aglomerats:
  Normalment, per a fabricar aquests taulers normalment es fan servir serradures i/o partícules de diferents fustes triturades, premsades i unides mitjançant coles especials. Es comercialitzen recoberts de melanina, un tipus d'acabat del qual parlem posteriorment. Normalment s'usa per a construir mobiliari d'interior, per a fer manualitats, aïllaments, com emplafonar i per a la construcció.
 • Taulers de fibres, DM o MDF:
  Per a aquesta classe de taulers s'utilitzen petites fibres de fusta. És semblant als utilitzats en els aglomerats que es premsen i encolen. Es poden trobar tan en brut com amb capes de melamina. Normalment es fan servir per a fabricar mobiliari d'interior, fusteria d'interior, revestiments, tarimes, etc.
 • Taulers massissos o enllistonats:
  Aquests taulers són realment llistons de fusta encolats que formen un tauler, la qual cosa es coneix com a tauler enllistonat. Per a la unió, es fan servir coles i adhesius. Les característiques d'aquest tauler és que són molt estètiques, d'una gran durabilitat i resistència.
 • Tauler OSB o d'Encenalls Orientats:
  En aquesta mena de taulers s'utilitzen encenalls, per a formar capes més grans que les usades per a fabricar taulers aglomerats. Ofereixen molt bona resistència pel que es recomana el seu ús en la construcció d'estructures. D'altra banda, no podem considerar-ho un material estèticament bonic, per aquest motiu es recobreix amb pintures o altres materials. Se sol usar per a la construcció, de manera aïllant i per a mobiliari.
 • Tauler Tri-capa Tauler d’avet, format per tres capes a contramalla, amb el que s'aconsegueix una gran estabilitat. Indicat especialment per a tota mena de treballs de fusteria, mobiliari, portes parets, etc
 • Tauler rexapats:
  Són perfectes per a decorar gràcies i a la seva aparença i textura. Poden escatar-se i aplicar-se acabats. Són una mica més cars que els panells de melamina, però no tant com el de fusta massissa. Com a suport es poden utilitzar tant aglomerats, MDF com contratxapats. Tot dependrà del servei que se li vulgui donar.
 • Tauler contraplacat:
  El tauler contraxapat està elaborat amb fines capes de fusta encolades transversalment una sobre una altra amb resines, que a vegades poden ser fenòliques, mitjançant pressió i temperatura. Aquesta tècnica millora notablement l'estabilitat dimensional del tauler obtingut respecte a la fusta massissa
 • Taulers encofrar:
  La utilització d'aquestes fustes va des de l'encofrat de cobertes, murs, ponts i túnels, fins a plataformes de treball. Gaudeixen d'una gran estabilitat i precisió dimensional. S'evita qualsevol fugida o disminucions gràcies al fet que les dues capes exteriors longitudinals i la capa intermèdia horitzontal està encolada impermeablement, per aquest motiu té una àmplia vida útil.

A Fustes Montgròs som especialistes
en materials de fusteria

A Fustes Montgròs comptem amb una àmplia tradició en el subministrament de tota mena de materials de fusteria. Situat al polígon de Sant Pere Molanta, al costat de Vilafranca del Penedès (Barcelona) disposem d'unes instal·lacions de 15.000m2. Si necessites tallar fusta amb un disseny o dibuix concret per a algun projecte, no dubtis a contactar i t'informarem. Posa't en contacte amb nosaltres i indica'ns les teves necessitats, l'equip de Fustes Montgròs t'atendrà i assessorarà sense cap compromís.

És una empresa fundada l'any 1942, que compta amb una llarga tradició en el subministrament de tot tipus de material de fusteria. Situada al polígon de Sant Pere Molanta, al costat de Vilafranca del Penedés (Barcelona). Disposa d'unes instal·lacions de 15.000 m2.

Av. Barcelona, 5-7
08799 San Pedro Molanta
(Barcelona) ESPAÑA
Telf.: 938 920 705
Telf.: 938 181 727
fustes@montgros.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram